Спасителната акция за спасяването на алпиниста Боян Петров окончателно приключи, за съжаление - неуспешно.

"Бог да го прости Боян", написа във Facebook Кирил Петков, който беше на място в Непал и следеше спасителната акция заето с друг българин - Петко Петков.

Още по темата

"Днес направихме още един полет в екип от трима: капитан Surendra и ние двамата - искахме да се уверим с очите си още веднъж - стигнахме 7400 м височина (Лагер 3) и после бавно прелетяхме до базовия лагер като се оглеждахме от всички страни - времето беше слънчево - качихме се от 1500 м до 7400 м без аклиматизация", обясни българинът.

Днешният полет беше последният шанс спасителния екип да открие следи от алпиниста, който е в неизвестност от 3 май.

"За съжаление не открихме Боян, но сега можем да си тръгнем знаейки, че всичко възможно наистина беше направено", написа Петков.

Той благодари на всички хора и институции, помогнали за организирането и провеждането на операцията, на китайската група, търсеща Боян, на пилотите и на всички останали.

Коментари Напиши коментар

173

Анонимен

преди 9 месеца

Боян изкачи К2 и заби българското знаме на върхът му! Това е най -трудният и тежък за изкачване връх,като само 300 алпинисти за последните 150 години са успяли да го качат.А вие мучете от диваните.

172

Гордиан

преди 9 месеца

Еее сополанко ти не си човека дето трябва да мисли на глас! И така да е трябва да имаш голяма смелост да направиш този избор! Той е велик!

171

Анонимен

преди 9 месеца

"Качихме се от 1500 м до 7400 м без аклиматизация", обясни българинът." Писна ми от самовъзхваляването си на тези себелюбци, наричащи се алпинисти. С всичко се опитват да се самовеличаят. И са готови на всичко за да бъдат известни, дори и с безрасъдство.