Снимка: архив Bulphoto

Един или два хеликоптера на ВВС се предвижда да участват в отбелязването на 70-годишнината на ЦСКА и това ще струва най-много 2 хил. лв. Това обясни военният министър Красимир Каракачанов пред журналисти в МС. Той заяви, че не се интересува от споровете около клуба и жестът на Министерството на отбраната е към футболната ни история.

Предвижда се с единия хеликоптер като демонстрация да скочат състезателите от националния отбор по парашутизъм, а с другия специалните сили ще покажат бързо спускане по въже.

Още по темата

"Ако предположим, че и двата хеликоптера летят от Враждебна до София, максимумът време е час и половина, максималните разходи са 2 хил. лв. В името на това, че клубът ЦСКА е бил 50 г. към Министерството на отбраната заслужават един подобен жест и футболистите, и феновете, и го казвам въпреки че аз съм привърженик на Левски“, коментира вицепремиерът.

Тържествата са на 5 май, когато червените играят с Лудогорец.

Националният клуб на привържениците на ФК "Левски" определи решението на военното ведомство като "поредното безобразие в нашата държава". Сините попитаха в декларация колко струва участието на ВВС в празника на ЦСКА и кой ще плати сметката.

"Не очаквах, че моите приятели от фен клуба на Левски ще бъдат толкова дребнави да се заяждат за подобна глупост“, заяви още Каракачанов. Той обеща, че следващата година, когато има кръгла годишнина на Левски, ще помоли пък МВР да направи жест към "сините".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase