Общ преглед

Хиляди социалисти от цялата страна се включиха в протеста срещу корупцията и бедността, който Столетницата организира на днешния 1-ви май – Международен ден на труда.

По пътя си към Министерския съвет социалистите скандираха: "Мафия" и "Оставка".

По данни на организаторите в шествието са се включили около 15 000 души, 70 автобуса от цялата страна са довели симпатизанти на БСП за протеста, оглавяван от лидера на червените Корнелия Нинова.

"Благодаря ви, че имате смелостта днес да се съберем и нашият глас да бъде чут", обърна се тя към множеството на шествието, което е под наслов: "Срещу мизерията и грабежа" и акцент на червените изказвания бе нуждата от адекватна политика срещу бедността и корупцията.

По думите й днешната власт в България крепи управлението си със страх, репресии, цензура и агресия срещу народа си. 

"Смелост е да дойдете тук, с лицата си, с гласа си да кажете: "Искаме справедливост". Тук сме обединени и заедно, защото ни води една идея – искаме справедливост", повтори отново тя.

Нинова призова управляващите да изпълнят призива на президента Румен Радев "и да пуснем прожекторите, и да осветим паралелната държава".

"С вас сме, г-н Радев. Този народ ви подкрепя тук. Продължавайте така. Нека да осветим онова лице на управлението, истинското, а не другото, което всеки ден от телевизорите ни убеждава, че държавата цъфти, а народът живее в благоденствие", каза соцлидерката.

По обед, заради шествието, затворени за движение бяха ул. Г.С. Раковски, бул. "Ал. Дондуков" и района около храм-паметника "Ал. Невски".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар