Снимка: bTV

На 63-годишна възраст тази нощ почина Явор Кръстев от врачанското с. Хърлец, съобщиха близките му. Бащата на убитата през лятото на 2011 г. в Борисовата градина в столицата Яна Кръстева така и не дочака справедлива присъда за убиеца на дъщеря си Николай Русинов-Чеци, съобщава "24 часа".

В началото на април ВКС реши окончателно Чеци да лежи 20 години в затвора за убийството на Яна. Седем от тях му се приспадат заради предварителния арест. След още 5 може да иска предсрочно освобождаване.

Още по темата

Явор Кръстев бе частен съдебен обвинител по проточилото се седем години дело за жестокото убийство. Преживяното от него отключи стари негови заболявания, появиха се и нови и в последните години той непрекъснато обикаляше болниците в опит да се справи с болежките си. Вестта за окончателната присъда срещу Русинов също го завари като пациент на медицинската академия в София.

"Ще се боря с всички трудности, докато получим възмездие, каза тогава Явор Кръстев. - Е, борих се, има някаква присъда срещу убиеца Чеци... Ама защо ли една горчивина си остава в мен, която усещам по-силно от всичките ми болести.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase