Общ преглед

Политиците от прехода определено и до ден днешен събират много полярни мнения за дейността си. И сигурно няма как да бъде иначе, след като онези години бяха кръстопът за страната ни между Изтока и Запада.

Можеха ли последните близо 30 години да протекат по по-добър за страната начин, или всичко възможно бе направено?

Без да дава отговори, екипът на Dnes.bg реши да ви върне с архивни кадри отново през 90-те години на XX век, когато прохождаше българската демокрация.

Още по темата

Да ви припомним отново събитията, които хем всички помнят, хем вече са забравили основните детайли около тях. И най-основното - да ви срещнем отново с образите на знаковите хора и политици на последните 25 години, доста от които вече са извън голямата политика.

След като започнахме с бившите премиери Симеон Сакскобургготски и Иван Костов, ще се върнем още няколко години назад – през средата на 90-те. Периодът, в който премиер бе Жан Виденов и в който се случиха най-значимите и големи протести в демократичната ни история.

Жан Виденов е министър-председател на България в периода от 25 януари 1995 – до началото на февруари 1997. От 1991 година до декември 1996 г. е лидер на БСП, където е сменен от Георги Първанов.

Подава оставка от заеманите постове в края на 1996 година след масови протести заради хиперинфлацията в страната. Кризата тогава остава в историята като "Виденова зима".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар