Първият етаж на хотел в с. Чифлик ще бъде затворен след сигнал на гражданин, който се оплакал от мизерните условия, в които е бил настанен. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова пред журналисти в парламента.

Георги Бабев разказва във Facebook за неприятното си преживяване в началото на март месец в "Чифлика палас ризорт и СПА". Той е подал сигнал, че е бил настанен в мазе, навсякъде в хотела е било мръсно и отоплението не е работело. Бабев алармира още, че таванът е бил облепен с хартия и картон, за да се скрие падналата мазилка.

Днес Николина Ангелкова обяви, че след тяхна спешна проверка е установено, че този хотел изобщо не трябва да функционира и затварят първия етаж след инспекцията на РЗИ. Ще стартират и процедура за отнемането изцяло на категоризацията му.

Министърът уточни, че е получила и други сигнали за обекта, в които родители казват, че са записали децата си там на зелено училище.

"Това е абсолютно недопустимо, хотелът не отговаря на изискванията за нормално пребиваване, нито пък за зелено училище на деца", заяви Николина Ангелкова и допълни, че са стартирали инициирането на процедурата за отнемане на категоризацията на обекта изцяло.

Ангелкова допълни и че хотелът използва нерегламентирано в името си "СПА", а няма сертификат за това, което е още едно нарушение.

Министърът на туризма каза и че с изменение в закона ще предложи създаването на Туристически инспекторат, за да може министерството да не чака друг орган да го сигнализира за очевидни неща. По думите й така ще може да се реагира незабавно и да не се стига до такива ситуации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase