Снимка: visualhunt.com

На 5.10.2016 г. 58-годишният Ивко Станев е блъснат от автомобил и получава множество травми по тялото си. Приет е в болница с първоначална диагноза травматичен шок.

През следващите 12 месеца претърпява четири операции. Поради произтеклата временна нетрудоспособност му е даден отпуск по болест от 5.10.2016 до 23.12.2017 г.

Проблемът, за който ни сигнализира синът на г-н Станев в платформата HelpBook, се отнася до факта, че баща му трябва да чака до 10 април 2018 г., за да се яви за освидетелстване в ТЕЛК.

В тази връзка синът недоумява защо трябва да чакат за ТЕЛК решение до 10.04.2018 г., при положение, че последният болничен на баща му е изтекъл на 23.12.2017 г.

Кои си прехвърлят топката, пита синът на г-н Станев и допълва, че по този начин баща му ще е 5 месеца без никакви доходи от болничен заради ТЕЛК. Как да оцелее този човек?, пита той в сигнала си към Министерството на здравеопазването.

Към подадения сигнал са приложени и следните документи:

В отпуск по болест и без пари: Абсурди в очакване на решение от ТЕЛК

В отпуск по болест и без пари: Абсурди в очакване на решение от ТЕЛК

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase