Снимка: архив, БТА

За четвърта поредна събота жители от Северозапада излязоха на протест. Исканията им остават непроменени - хората настояват за изграждането на магистрала между Видин и София и тунел под прохода "Петрохан", предаде БНР.

Десетки жители на града се събраха на пореден протест срещу лошото състояние на пътищата, натоварения трафик и честите катастрофи. Протестиращите направиха автошествие по бул."Панония" и се насочиха към изхода на Видин в посока София, където оставиха автомобилите си и затвориха главния път.

Организаторите на протеста казват, че не вярват на обещания и искат решение на Министерския съвет за незабавно стартиране на процедурите, а строителството да бъде завършено през 2021-ва година. Исканията на протестиращите за магистрала между Видин и София не са се променили. Протести във Видин ще има всяка събота до решаването на проблема, категорични са организаторите.

Още по темата

На протеста във Видин е поканен и министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Протестиращите коментират, че върху тях се оказва натиск. Твърдят, че номерата на колите се записват, а участниците в мирните шествия биват снимани. На голяма част от тях вече са и съставени актове. Данните бяха изнесени на пресконференция на "Движение Единни за промяна".

„На личния ми телефон ми се представиха и ме попитаха за среща и като отидох, вече ми казаха, че трябвало да ми съставят акт. Първо се опитаха откъм колата и като им казах, че нямам никакво нарушение, ми казаха, че тогава ще ми съставят акт като за пешеходец“, разказа един от организаторите на протеста.

Натиск има - твърди и Димитър Николов от организаторите на протестите в Монтанско. „Забелязахме, че на миналия протест минаха и записаха номерата на колите на всички. Това е натиск“, каза той.

До края на 2020 г. ще бъде изградена съществена част от магистралния път между  Видин и Ботевград. Това съобщи агенция "Пътна инфраструктура" и уточни, че строителството ще започне от най-сложните участъци Мездра - Ботевград и Видин - Ружинци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase