Видео 13.02.2018

Бизнес в час – ученици създават собствена фирма

Учениците от 11 "В" клас в езиковата гимназия "Пейо Яворов" в Силистра се учат на бизнес умения, като създават своя фирма в училище. Те продават изработени от тях неща, а със спечеленото подпомагат деца в неравностойно положение, разказва Bulgaria ON AIR.

В часа по бизнес и предприемачество децата изработват предмети, предназначени за двата предстоящи празника - Свети Валентин и Трифон Зарезан.

Те трябва да създадат своя учебна компания, да наберат собствен капитал, да генерират бизнес идея и да я реализират, като един от най-трудните етапи е продажбата. Младежите са изградили четири отдела – за маркетинг, човешки ресурси, финанси и производство.

Макар и да усвоят някои бизнес умения, надали всички от младежите ще се занимават с предприемачество в бъдеще. Но вече са напът да научат най-големия си урок – по благородство.

Със средствата от продажбата на коледни и новогодишни предмети младите хора участваха в кампанията за подпомагане на младежи без родителска грижа и на деца с увреждания в Силистра.

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 1 година

Глупости. Това не е фирма някви лигли там да се съберат,да направят картички с мечета и сърчица и после да ги пробутват на роднините си. Това няма нищо общо със създаване и управление на фирма. Все едно сме в час по трудово.