Снимка: Facebook

Оградата по границата продължава да пада, алармира депутатът от БСП Елена Йончева. За доказателство тя се е снимала до проблемния участък с днешни вестници.

Още по темата

"Днес, 8.01.2018 г. в района на Малко Търново - паднала ограда. Налага се да документирам събитието с днешни вестници, за да удостоверя достоверността му", написа тя във Facebook.

По думите на депутата преградното съоръжение е не само неефективно, но продължава да пропада.

"Напомням, че съоръжението не е построено според заданието на МВР от 14.01.2015 г. На 20.11.2015 г. Главна дирекция "Гранична полиция" дава правото на областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас да променят проекта за ограда. Предоставеното право на областните управители да променят техническите параметри е направено с една-единствена цел - корупция", твърди Елена Йончева, която наскоро показа във филм, че преминаването на оградата не е проблем за бежанците.

По думите й за това възпрепятстващо съоръжение, заедно с прилежащия обслужващ път, са дадени около 1 млн. лева на линеен километър. Докладът на Главния инспекторат на МС от април 2017 г. във връзка с него обаче констатира фрапиращи нарушения.

"Абсурдно е проверяващият екип на Главния инспекторат на МС да отиде със специална задача да провери дали има изградена ограда и от какъв тип е – и да не може, след проверка, да отговори на този въпрос", пише още народният представител.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase