Мартин Граховски е на 23 години и е роден в България, израства в Канада, живее в САЩ, учи в Холандия, но отново се връща в родината.

Мартин споделя, че България е специално за него място, защото тук е прекарал най-хубавите си моменти от детството. Тук е неговото семейство, приятели и първото му голямо вдъхновение да се занимава с видео. Когато бил още на 16 години в Севлиево, започва да снима филм за приятелите си и приятелката му в Канада и оттогава започва неговото влечение по снимането.

С камера, дрон, стара кола и подходяща музика Мартин започва да обикаля Бъ3лгария, за да покаже красотата ѝ.

"Няма по-голяма мечта да пътувам и да се занимавам със снимки и видео. Снимам всичко - кампании, филми за човешки права и други. Голямата ми мечта е да продължа да пътувам и да снимам всичко, което ми е направило впечатление", каза Мартин пред Bulgaria ON AIR.

Той уточнява, че 3-минутното видео е съвсем достатъчно да вдъхнови някого, за да посети това място. Япония и Непал са страните, които най-много са го впечатлили и има голямо желание да се върне отново там.

"Мисля, че има толкова много хора, които искат да пътуват много в чужбина, но в същото време не са обиколили дори собствената си страна", отбеляза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase