Кадър: Bulgaria ON AIR

"Отидох на "Позитано" 20 с добри мисли. Исках да потърся от лидера на БСП Корнелия Нинова помощ за построяването на джамия в София, тъй като кметството ми отказа, премиерът Борисов също не ми съдейства", посочи в студиото на "България сутрин" бившият кандидат за президент и бизнесмен Кемил Рамадан.

Припомняме, че преди около месец той сподели пред Bulgaria ON AIR намеренията си да изгради у нас най-голямата джамия на Балканите, след като изкупи имоти на мюфтийството.

Още по темата

На 27-ми пък Рамадан се опита да нахлуе в кабинета на лидера на социалистите, но охраната на "Позитано" 20 го спря, а той изчезна.

През юни тази година той изпрати заплашителни SMS-и до Нинова, в които заплашва нея и държавния глава Румен Радев.

Рамадан беше задържан от служители на ДАНС в близост до джамията в София. Тогава той призна за изпратените от него съобщения, съдържащи заплахи и бе освободен след 24 часа в ареста.

"Каквото и да става джамия в София ще бъде построена. Уговорил съм си среща със сина на турския президент Ердоган, който е обещал да ми съдейства. Въпросните "заплашителни" SMS-и ги изпратих, тъй като никой не обръща внимание на официалните писма, които пиша", коментира още той.

Пред Bulgaria ON AIR Кемил Рамадан допълни, че не веднъж е писал съобщения и до премиера Бойко Борисов, който по думите му, винаги му връщал отговор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase