Снимка: архив "Булфото"

Европейският полицейски съюз показа на пресконференция в Берлин българска полицейска кубинка след като е била носена 6 месеца. Представителите на структурата са подложили на тест обувката в лабораториите  на GORE-TEX.

Резултатите са показали, че тя не отговаря на съвременните изисквания и нужди на полицията и не е подходяща за изпълнение на служебните задължения на полицаите. Това обявиха от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).

Още по темата

От полицейския синдикат информираха, че са получили подкрепа за протестите си от Европейския полицейски съюз.

На пресконференция в Берлин на 2 ноември президентът на ЕПС Герит ван де Камп заявил и че през 2018 г. една част от събитията на съюза ще се проведат в България, за да стане ясно какви са доходите на полицаите и условията на труд, в които работят.

Експертът, изготвил сравнителен анализ на оборудването, екипировката и обучението на полицейски служители в 15 страни Никша Никодинович пък обявил, че един от големите рискове за Западна Европа по отношение на регистрирането на незаконните мигранти е пряко свързан с ниското заплащане, което води до демотивация на полицаите в Сърбия и България. 

ЕПС е полицейски съюз с нестопанска цел, посветен към насърчаване и гарантиране на вътрешната сигурност в рамките на Европейския съюз. Организация е съставена от полицейски синдикати, които се стремят да гарантират, отстояват и защитават, здравни, социални, професионални, икономически и културни права на всички служители работещи в областта на вътрешната сигурност.

От българския полицейски синдикат пък обявиха, че сменят тактиката на протестите си.  На 8 ноември СФСМВР ще отбележи професионалния празник на българските полицаи с научно-приложна конференция на тема "МВР 2030: предизвикателства пред политиките за сигурност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase