Снимка: Кадър bTV

Александър Мартинез от Париж срещу Спас Василев от Кочериново! Българинът е в ареста, а французинът е в шок. Двамата не се познават, макар не малко време да се подвизават под една самоличност във Facebook – Спас в кожата на Мартинез под името Александър Николов.

Французинът е ужасен от това, че се е превърнал в лице на една от най-новите измами в България. Миналата седмица стана ясно, че от името на Александър Николов Спас е ограбил десетки с оферти за евтини самолетни билети.

Още по темата

"В началото бях в шок, защото това е нахлуване в моето лично пространство. И след това… не знам, още съм шокиран", призна французинът пред bTV. "Разбрах, че той е използвал моите снимки, за да измисли свой живот и е ограбил хора. Това, което знам", допълни той.

Мартинез не знае български, използва Google преводач, за да се информира за ставащото, но признава, че не се разбира добре.

"Не се случва подобно нещо, дори във Франция. Не знам какво да ви кажа. Това е нещо непознато и за семейството ми, и за приятелите ми", споделя още Александър.

Той е на 42 години и живее в Париж. Работи в авиосектора и е категоричен, че не познава Спас Василев от Кочериново.

"Не мога да си спомня да съм срещал това момче. Не знам дали някога съм го виждал. Казахте ми, че той е работил в самолетната индустрия също. Може да сме се засекли някъде на летището или другаде и да не помня", заяви той.

Французинът обясни, че все още не съди Спас, а се консултира с адвоката си как да подходи. 

"Не съм адвокат и не познавам добре законодателството. Разчитам на него, за да се справя с това", каза мъжът. Той не знае нито размерът на парите, спечелени от измамата, нито кои са пострадалите.

"Съжалявам за това, което се е случило на жертвите и ги подкрепям", допълни още той.

Въпреки измамата обаче Мартинез няма намерение да закрие профила си във Facebook и да спре да го използва.

"Това е просто медия, социална мрежа. Това е, което е. Всички знаем какво представлява", каза още французинът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase