Снимка: Булфото, архив

Медицинските служители от Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ във Враца спират протестните си действия, но запазват готовността си да ги подновят, ако не продължи изпълнението на поетите от държавата ангажименти в защита на лечебното заведение.

Още по темата

Това каза д-р Емил Младенов, председател на синдикалната организация в болницата на КТ "Подкрепа", цитиран от БТА.

Той уточни, че това решение ще бъде взето днес заедно с другите синдикални и браншови организации.

Протестиращите се срещнаха и разговаряха отново с областния управител на Враца Малина Николова, кмета на общината Калин Каменов, председателя на Общинския съвет Румен Антов и изпълнителния директор на МБАЛ "Хр. Ботев" Орлин Цветков. Те не блокираха булеварда пред болницата.

Председателят на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз /БЛС/ д-р Росен Айков каза, че Съюзът продължава да подкрепя всяко действие на медиците от областната болница.

Той подчерта, че въпреки създалата се ситуация болницата не е спирала да работи и продължава да работи.

В момента в най-голямата болница в Северозападна България се лекуват повече от 200 пациенти от трите области в региона, която не е спирала работа, въпреки всички затруднения, заяви областният управител Малина Николова.

Директорът на лечебното заведение Орлин Цветков потвърди, че е оттеглил оставката си.

Той посочи, че го е направил защото министерството на здравеопазването, като най-големия акционер в МБАЛ-Враца, е поел и изпълнява ангажиментите си.

Болницата е снабдена с лекарства и консумативи, частично са вдигнати запорите върху сметките на болницата, продължават преговорите за вземане на заем за покриване на дълговете, обясни той.

Освен това на областната болница й предстои акредитация, която е свързана и със специализациите на лекарите, и с обучението на студентите от филиала на Медицинския университет-София във Враца, допълни Цветков.

Сега в МБАЛ-Враца специализират 15 лекари.

Коментари Напиши коментар

5

Ха,ха,хаааааааа...

преди 3 години

ПАК ЩЕ НАПЪЛНЯТ БОЛНИЦАТА С ПАРИ ......И ПАК ЩЕ Я ИЗТОЧАТ!!!!!!!ТАЯ "ПИЕСКА "--ВЕЧЕ Я ЗНАЕМ, БЕ....ХА,ХААААААААААА.....ВИКАТ И "СОЦИАЛНА ГРИЖА"----АМА ОТ НЕЯ ВСЕ КЯРАТ ЧЕРНИ ДУШИ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКО ,....... ЩОТО ПАРИТЕ СА ВИНАГИ ... НАШИТЕ ПАРИ ОТ ОСИГУРОВКИТЕ!!!!!!!ТОВА Е ТО ----"СОЦИАЛНА ГРИЖА "....ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4

фалити до дупка

преди 3 години

ААА, ЧУДНО - ПАК ЩЕ ЛЕКУВАТ СИЧКОТО *** БЕЗ ОСИГУРОВКИ И ЩЕ ЧАКАТ ДА ИМ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ И ДЪЛГОВЕ ОТ НАШИТЕ ПАРИ! БРАВО, АФЕРИМ - ВМЕСТО ДА ЗАПОЧНАТ ДА ЗАКРИВАТ ВСИЧКИ ТИЯ "МАШИНИ" ЗА ИЗТОЧВАНЕ С БОРЧОВЕ ЗА МИЛИАРДИ! И ТОЯ МИНИСТЪР "СВИ ПЕРКИТЕ" И СЕ ПУСНА ПО ТЕЧЕНИЕТО!

3

11

преди 3 години

Ама МЗ е акционер в МБАЛ Враца ли бе? Вижте кви глупости сте писали!