Снимка: архив "Булфото"

Семействата, които сключат брак, да бъдат освободени от данъци за доходи от 24 хиляди лева за съответната година. Тази идея на президента на САЩ Доналд Тръпм допадна изключително много на КНСБ и дори лидерът на синдиката Пламен Димитров я предложи за въвеждане на малкия коалиционен партньор в кабинета Обединени патриоти.

По думите на шефа на профсъюза депутатите от групата на патриотите са намерили предложението за много интересно.

Предложението на Тръмп вече се обсъжда в Конгреса на САЩ. То предвижда семействата, които сключат брак да разполагат с 24 хиляди долара необлагаеми средства през същата година.

Още по темата

Според Димитров у нас ставало дума за 27 хиляди семейства и ако идеята се приложи към нашата реалност, това ще струва 45 милиона лева през следващата година.

По време на срещата с патриотите от КНСБ за пореден път са настояли да се въведе необлагаем минимум.

"През следващата година трябва да се стигне най-малкото до дебат за механизъм за въвеждане не необлагаем минимум, това ще струва 800 милиона лева на бюджета, но те ще влязат в джоба на всички българи и правителството така може да повлия върху разполагаемия доход на българите", отсече Димитров.

Овен това от синдиката не харесват сметките на финансовия министър Владислав Горанов за скок на доходите в бюджетната сфера.

"Тези 726 милиона, които предлага Горанов за бюджетните доходи за служителите не стигат, хората искат повече, очакват повече, оценяваме позитивно това, което се прави за учителите, но за останалите стъпката ще е доста по- малка, защото 369 милиона от тези пари отиват за образование", обясни лидерът на КНСБ.

Така че синдикатът настоява сумата по това перо да набъбне до 960 милиона лева.

Според Пламен Димитров кабинетът трябва да вземе по-сериозни мерки за борба със сивата икономика.

Той посочи, че 80% от бизнеса с ремонтите на автомобили, както и половината от хлебопроизводството не са на светло.

Синдикалният лидер коментира и факта, че хиляди пенсионери са останали излъгани от хвалбите на правителството и на драстичния скок на минималната пенсия, тъй като не са получили обещаната индексация от 2,4% от 1 юли.

Той обясни, че става дума за 5000-6000 пенсионери, като според него проблемът не е в модела за изчисляване на пенсиите, а е на експертно ниво и призова социалното министерство да обясни къде е грешката.

Искрен Веселинов от Обединени патриоти обясни, че предложенията на КНСБ са предмет на сериозен анализ, но е рано да се каже какво от тях би могло да намери място в бюджета за следващата година, защото предстои финансов анализ.

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 месец

Глупости! Айде на фиктивните бракове!!!!! Давай, народе!!!!
Брак с предбрачен договор - развод - брак - развод - брак - развод - брак, пенсия - пенсия плюс вдовишка добавка.

12

Анонимен

преди 1 месец

Точно с цел стимулиране на семействата у нас имаше "ергенски данък", който отпадаше със сключването на брак. Тръмп не е открил топлата вода, но щом идеята идва от големия брат веднага става приемлива! О, времена ...!

11

Анонимен

преди 1 месец

Данъчни облекчения срещу брачна халка и у нас?
..

много плосък капан!
че да може шайката на арменския поп по-лесно да си разиграва коня ли!