Снимка: архив, Булфото

Системата куца и се случват неща, за които години наред Българският лекарски съюз алармира. С особен поглед и особено отношение се отнасят към това, което сме твърдяли, каза в "България сутрин" председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев по повод нестихващите скандали в здравеопазването и трагичните случаи от последните седмици.

Вчера директорът на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев призова от ефира на Bulgaria ON AIR Българският лекарски съюз да сложи проблемите в здравната ни система на масата.

Д-р Грозев посочи някои от най-големите проблеми като недофинансирането на системата, прословутата по думите му надлимитна дейност, демографската криза сред медицинските лица.

"Моите лекари и медицински сестри се явяват донори в здравеопазването. Полагат своя труд в максимална степен и въпреки това се отнасят към тях като към втора ръка хора. За съжаление не можем да внесем закона в парламентарните комисии", обясни гостът в студиото на Лора Инджова.

Той бе категоричен, че дългогодишните проблеми в здравеопазването в крайна сметка дават своя ефект и посочи за пример болницата във Враца, която остана без реанимация.

"Намеква се, че имаме голям процент недобросъвестност. Българските лекари и сестри не са нито крадци, нито мошеници. Постоянно се повишават минимална работна заплата, осигурителни прагове... болниците обаче получават от години едни и същи цени за един и същи труд", каза още д-р Венцислав Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase