Обществото ни не е станало по-жестоко. Просто сме част от целия свят, а той е лош. Така актьорът Христо Мутафчиев коментира в студиото на "България сутрин" зачестилите случаи на агресия в страната ни.

"Няма как на фона на това, което се случва в световен мащаб ние да бъдем различни. Безспорно е обаче, че и медиите допринасят за разпространението на тази жестокост", категоричен бе Мутафчиев.

Пред Bulgaria ON AIR той сподели, че в края на месец октомври ще бъде представена премиерата на новата постановка, в която ще вземе участие - "Дванадесет гневни". Тя е дело на проф. Пламен Марков и се базира на филма "Дванадесет гневни мъже".

"Проф. Марков и общинския съветник на театър "Възраждане" ме поканиха да се включа в този инересен екип от млади хора, а аз с радост приех", допълни Христо Мутафчиев.

А на 29 септември Малък градски театър "Зад канала" ще открие новия театрален сезон с пиесата "Пияните" от Иван Вирипаев.

Режисьорът Явор Гърдев събира в актьорския екип почти цялата общинска трупа - Владо Пенев, Светлана Янчева, Герасим Георгиев-Геро, Бойко Кръстанов, Луиза Григорова други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase