Снимка: архив, Bulphoto

Посланикът на България в Хърватия Таня Димитрова и консулът Христина Биджеранова са пристигнали спешно в Задар, където възникна инцидент между фенове на ПФК "Левски" и хърватския "Хайдук". Те са на мястото на инцидента и в момента са в полицейското управление в Задар, където се изясняват подробностите.

Българското външно министерство е получило сигнал за случващото се още в 2 ч. през нощта.

Още по темата
По данни на хърватската полиция, четирима от привържениците на "Левски" са участвали в спречкване с фенове на "Хайдук" в Сплит през деня на 12 юли, след което са се прибрали да нощуват в Задар, където автомобилът им е бил опожарен през нощта на 12 срещу 13 юли.

Полицията е задържала за разпит общо 22-ма привърженици на "Левски", за които се смята, че може да са участвали в поредица от сблъсъци с фенове на противниковия отбор през изминалото денонощие. Няма данни за тежко пострадали български граждани, освен трима, които са с леки телесни наранявания и им е оказана помощ в местна болница.

Със съдействието на българското посолство е осигурен преводач и се снемат показания на задържаните.

"Левски" гостува на "Хайдук" днес от 21.30 часа българско време в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига "Европа". Българското посолство ще оказва пълно съдействие на феновете, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase