Архив: Булфото

Курортът Слънчев бряг е най-евтин за почивка в Европа това лято, показва проучване на  британския вестник Mirror. Според него разходите за храна и напитки в Слънчев бряг са най-ниски, като спрямо миналото лято цените са паднали с 10%.

Едно четиричленно семейство ще плати около 275 паунда за една седмица храна, напитки, сладоледи и бутилка лосион за слънце. За  същото в Алгарве, Португалия, разходите ще бъдат 385 паунда, твърди изданието.

Сумата се повишава на 434 паунда в Коста дел Сол, до 578 паунда в Пафос, Кипър, 602 лири в Крит и достига колосалните 766 паунда в Палма де Майорка.

Междувременно в Слънчев бряг снощи беше открит официално летен сезон 2017.

"Към началото на сезона общият брой планирани полети на летища Варна и Бургас за периода юни-септември 2017 г. вече надхвърля с 8% броя на изпълнените полети през същия интервал на 2016 г. Очакваме отново силно присъствие на туристи от Германия, Полша, Великобритания, Украйна, Чехия, Франция, скандинавските страни, Русия и др.", каза по време на церемонията министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от "Труд".

На нея присъстваха още вицепремиерът Валери Симеонов, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков и депутати.

Министър Ангелкова подчерта, че летният туризъм заема основен дял в отрасъла и от следващите няколко месеца зависи да изпратим отлична година с приблизителен ръст към момента от 7 до 10% спрямо рекордната 2016-а. 

"Трайното намиране на решение на проблема с кадрите остава водещо за нас", каза още Ангелкова и допълни, че трябва да се обсъди и средното възнаграждение в сектора, за да се задържат качествените работници.

Коментари Напиши коментар

34

Румениге

преди 5 месеца

Що пишете тъпотии бе, 4 човека с 275 паунда - 7 дни , храна , напитки, сладоледи ... и английската кралица сигурно!

33

анонимен

преди 5 месеца

За българи, ценова дискриминация по 3, нали сме богати

32

Анонимен

преди 5 месеца

Ами аз щото съм българка, толкова ми излиза за четирима не 1 седмица, ами един ден.За това и няма да ходя там, ами в Гърция....