Снимка: Facebook

Поли Генова призова за повече контрол и отговорност от страна на институциите след като кучето ѝ стана жертва на натравяне след разходка в Южния парк в столицата.

Още по темата

Повръщане и гадене са били симптомите, които нейното куче Лана е проявило след разходката в парка. То веднага е било заведено при ветеринарен лекар, който след изследванията установил, че в кръвта на животното има фосфорни съединения от отровни препарати, използвани за защита на растенията.

Те могат да бъдат опасни не само за домашните любимци, но също за хората и техните деца. Трябва да се спре безразборната продажба на подобни препарати, тъй като те могат да бъдат закупени от всеки. А това е равносилно на закупуването на оръжие, коментира още Поли Генова пред камерата на Bulgaria ON AIR

Преди два месеца стопани на кучета в столичния квартал "Младост" също проплакаха след като се разделиха с домашните си любимци.

Подобни случаи имаше и в Борисовата градина, както и в други български градове. Стана ясно и, че отровите са опасни за хората, но до този момент няма арестувани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase