Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

А вие отстъпвате ли място на възрастен човек, родител с малко дете, човек с увреждане или бременна жена на опашка или в градския транспорт?

Към този въпрос подтиква КТ "Подкрепа", които започват кампания "Да върнем човешкото в себе си". Стартът й ще бъде даден официално утре.

"Замислете се за секунда как се чувства човек с увреждане, бременна жена, възрастен човек или посетител с малко дете, чакащи на опашка от клиенти и дали силите им ще издържат наравно с вашите? Как се чувства човек с нисък ръст на опашка, заобиколен от хора, чиято обичайна височина е много над неговата – гледката, която ще има и кислородът, който ще диша...? В градския транспорт се качва човек със специални нужди и вместо да отстъпим мястото си, за да седне той, се обръщаме към прозореца или мобилния си телефон с мисълта: „Защо аз, нека някой друг да се сети да направи място”.", пишат синдикатите, обяснявайки решението си да започнат кампанията.

Тя ще се проведе през Страстната седмица и се осъществява съвместно със Синдикална федерация на служителите в МВР, Национална организация "Малки български хора” и с подкрепата на НОИ.

От Конфедерацията на труда припомнят, че че обикновено хората обвиняват държавата за всичко – за ситуацията, в която се намираме и за проблемите, които имат.

"КТ „Подкрепа” направи обръщение към политиците с искания в социално-икономическата сфера и конкретни предложения за решения. Сега синдикатът иска да се обърне и към всички хора, към цялото общество. Защото държавата не може да ни даде възпитанието, морала, ценностите и добрината в сърцата", се казва още в съобщението на синдиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase