Снимка: архив, Булфото

Днес изтича срокът, в който избирателите могат да подадат заявления за гласуване по настоящ адрес - Приложение номер 12-НС от изборните книжа, за изборите за Народно събрание на 26 март.

Заявленията се подават до общинската администрация по настоящ адрес, съобщиха от Централната избирателна комисия.

От ЦИК уведомяват още, че не се издават удостоверения за гласуване на друго място на лица, пребиваващи извън страната, и на лица, вписани в избирателния списък по настоящия им адрес.

От Централната избирателна комисия припомнят, че също утре изтича крайният срок, в който кандидатите за народни представители, членовете на ЦИК, членовете на РИК и наблюдателите могат да подадат заявление за гласуване на друго място по чл. 34, ал. 1, 2, 3 и 4 от Изборния кодекс.

Заявлението-декларация, Приложение номер 18-НС от изборните книжа за Народно събрание, се подава до общинската администрация по постоянен адрес.

Избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия в насрочените за 26 март избори, следва да заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по образец - Приложение номер14-НС от изборните книжа, най-късно до днес.

Приложението трябва да е подписано саморъчно и изпратено по поща, факс или чрез електронно заявление през интернет страницата на общинската администрация по постоянния адрес или по настоящия адрес, когато е направено искане за вписване в списъка за гласуване по настоящия им адрес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase