Снимка: bgonair.bg

19-годишният младеж от Бургас Генади Котаков трогна хиляди в социалните мрежи, след като спаси куче от сигурна смърт. В най-голямата виелица той приютява замръзнало куче в близост до голям търговски център в дома си.

"Още като го видях, питах дали някой друг има желание да го вземе и реших да си го прибера, защото щеше да умре от студ", разказа Генади пред Bulgaria ON AIR.

Кучето вече е добре. Радва се на снега като дете. Генади казва, че е игриво и гальовно. Дал му е име, казва се Гард. Момчето не знае дали някой е изгонил кучето от дома си и каква е била неговата съдба преди той да го прибере у дома.

"Имаше следи от каишка, но няма хигиенни навици. Страх го е още от тесни пространства и мисля, че е държано на каишка, но не е било домашен любимец, не е гледано в къща", предполага Генади.

Младежът търси нови стопани на кучето, но признава, че трудно ще се раздели с него. Би го задържал, ако не му намери собственици, за които е сигурен, че ще се грижат добре за него.

Въпреки похвалите в социалните мрежи, младежът не се определя като герой.

"Не съм направил нищо чак толкова, защото като видя бездомно куче, коте, врабче, гларусче, редовно ги храня", каза още той.

Генади призовава всички в мразовитите дни да отворят сърцата си за бездомните животни и всеки да помага с каквото може – с дом, храна или топло одеяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase