Крепостта "Туида" край Сливен спечели в онлайн гласуване първото място в категория "Туристическа атракция/обект" в конкурс на Министерството на туризма. Това съобщи ръководителят на крепостта Мая Иванова. Конкурсът е за Годишните награди в туризма за 2016 година.

По думите на Иванова голяма част от културния живот в Сливен преминава през "Туида". През последните дни там е имало много посещения на туристи от други градове и интересът им е бил предизвикан от номинацията на обекта в конкурса.

Крепостта бе отворена за посещения на 22 декември 2014 година, след модернизиране в рамките на проект за над 5 милиона лева.

Извършена бе цялостна консервация на крепостните стени и надграждането им до нивата, които са били разкрити при разкопките на крепостта. Там има експозиция на бойна техника и снаряжение, макети на воини в цял ръст, облекла и др.

Ръководителят на крепост Туида каза, че подкрепата на сливенци е мотивирала екипа да работи още по-усърдно с още по-голяма отговорност.

„С награда или без, летвата, която поставихме, беше доста висока още със стартирането на първите ни проекти и мисля, че за две години не сме я сваляли“, завърши тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase