Снимка: архив, БулФото

Правителството одобри допълнителни разходи до 15 395 000 лв. по бюджета на Министерството на отбраната. Парите са за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29 и са предвидени в централния бюджет.

С изпълнението на проекта ще се създадат необходимите условия ВВС да поддържат и развиват способности за контрол на въздухоплаването и за гарантиране на въздушния суверенитет, за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз, аргументират се от правитествената пресслужба.

Още по темата
Министерският съвет одобри и допълнителни 28,306 млн. лева по бюджетите на общини и ведомства. От тях 11,8 млн. лв. се предоставят на МРРБ за окончателното завършване на строителството на пътя Долно Черковище-Голям извор.

За спешен ремонт на покривната конструкция на Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски" по бюджета на Министерския съвет се разпределят 300 000 лв.

Останалите 16,173 млн. лв. ще се използват за реализиране на инфраструктурни проекти от различни общини.

Дейностите са свързани приоритетно с ремонт на общинска пътна и улична мрежа, както и подобряване на водоснабдителната система.

От тези средства по бюджета на община Варна се предоставят 8,519 млн. лв. за преодоляване на последствията от бедствието в район Аспарухово от 2014 година.

Средствата са за сметка на преструктуриране на разходите и за сметка на предвидените средства по централния бюджет за 2016 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase