Общ преглед

Гледаш брошура, снимки, подготвяш се за мечтаната екскурзия. Дестинацията е Албания. Но всичко мечтано се превръща в кошмар. Това е накратко историята на София Минева, която сигнализира медиите за неприятния случай.

Всичко започнало още с качването в автобуса.

"Както може да се види от снимките - попаднахме в ужас, който трябваше да търпим 4 дни. Качихме се в автобус негоден дори за междуселски транспорт, камо ли за международен път. Температурата беше около 14 градуса, от климатиците или така наречените вентилатори от шофьорите духаше леден въздух, което наложи да обуваме чорапи, да слагаме шапки, дори някой се завиха с вестници. След като на няколко пъти поискахме да ни се обърне внимание, накрая единия от шофьорите се отзова и започна да облепва въпросните отвори със списания, вестници - да, ама те свършиха, както и тиксото и тогава на помощ ни дойде тоалетата хартия, салфетки, които се пъхаха в отворите. Да не говорим за седалките с изкъртени пепелници, масички. Но за сметка на това облепени с различни по цвят, форма и големина дъвки с голям срок на давност, но за "съжаление" негодни за втора употреба", описва транспортните преживелици Минева.

По думите й, когато рейсът минавал през населено място хората си запушвали ушите от шума на двигателя.

Когато пристигнали в Албания ги очаквал нов шок.

"Настанихме се в хотел "Vila Belvedere" - няма ток в стаите, при включване на климатик, водата се стича вътре в стаята, разбити стени с размазани по тях комари, разбити кранове в банята, всичко ръждясало и в мухъл. Топлата вода - "тука има-тука нема". Капката преля, когато навръщане поради влошените метеорологични условия дъждът който валеше навън, не подмина и нас пътниците в автобуса, което наложи самите ние с подръчни материали да уплътняваме течовете", разказва София Минева.

Тя и останалите пътници направили констативен протокол, за да опишат целия кошмар наречен "екскурзия в Албания".

Фирмата, която е организирала екскурзията е "Бохемия", а транспортът бил осигурен от ЕТ "Метеора Травел".

"Трябва да е ясно, че проблем е имало, отчитаме го, не го игнорираме", обясни пред Dnes.bg собственикът на туристическа агенция "Бохемия" и председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТ-ТА) Байко Байков.

Той не отрече, че пътуването на родните туристи до Албания е било некомфортно, тъй като в задните редове на автобуса климатикът не е работел, настоя обаче, че той и компанията му са взели мерки срещу фирмата превозвач, взели са и мерки за компенсация на пътуващите – пълният размер на услугата за превоз, както и 60% от туристическата услуга.

Според Байков не отговарят на истината твърденията на София Минева, че хотелът в Албания е бил зле оборудван и без ток. Призна, че за кратко не е имало електричество, понеже се разразила буря, но от управата на хотела включили аварийното захранване.

По думите му след пътуването родните туристи са попълнили анкетни карти, от 40 души – 25 са заявили желание отново да пътуват с неговата компания на почивка, петима са заявили отказ, а останалите са се колебаели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар