Снимка:

Веселин Марешки обяви, че прекратява участието си в надпреварата за президент. Това се посочва в писмо, разпространено до медиите от екипа му. Ето какво пише в него:

Уважаеми българи,

с настоящото писмо обявявам, че прекратявам участието си в напреварата за Президент на Република България. По две причини.

От една страна, така ще мога да се концентрирам върху родолюбивото и патриотично дело - разбиване на картела в горивата. Картелът, който ежедневно ни ограбва и мародерства, не позволява на българския народ да живее добре, да има бъдеще за децата ни и за развитието на бизнеса.

От друга страна, все повече имена на хора, които са участвали досега в управлението на държавата през Прехода - било то като депутати, министри, и. т.н., се спрягат за надпреварата. Така присъствието на смислени и сериозни кандидати за поста на държавен глава като Владимир Кузов (бивш депутат), Кристалина Георгиева (еврокомисар),  Борислав Ноев (бивш депутат), Мая Манолова (бивш депутат и омбудсман), Цецка Цачева (председател на НС), Радан Кънев (настоящ депутат), Луна (певица) и така нататък, на практика показва несериозността, с която партиите гледат на тези избори. И опитът им за пълно обезличаване на Президентската институция.

Гореизброените са все хора, които не са казали и една дума срещу картела на горивата, нито пък са предприели някакви дейсктвия, които да помогнат на хората в битката срещу него.

Затова аз се отказвам да участвам в този цирк. С това си действие ще защитя вярването си, че човек не е живял напразно, ако е направил нещо добро за хората. Аз продължавам да им помагам ефективно и реално, а не с празни обещания.
Не ме разбирайте погрешно, това в никакъв случай не е поражение. Това е крачка в страни, за да продължим напред.

А ние продължаваме! В четвъртък, 14.7.2016 г., в 18:30 ч. в Добрич, в хотел "България", ще направим първата структура на Националното Освободително Движение "За Чиста и Свята Република". Не случайно избрахме това име. Вярвам, че е време за Освобождение. Ако преди 150 години сме говорили за физическа свобода, днес става въпрос за друг тип - свобода да не бъдем ограбвани, свобода да бъдем образовани, свобода да избираме как да живеем.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase