Снимка: Булфото, архив

Половината от мобилните камери, които дебнат шофьорите за превишена скорост от патрулките на КАТ у нас, в момента са на ремонт, съобщава “Телеграф”.

Статистиката сочи, че за 16 месеца над 70 от общо 148 подвижни радара, които дебнат за джигити, са се развалили, посочва изданието, като цитира информация от "Пътна полиция".

За съжаление на джигитите обаче камерите трябва да са на линия до началото на летния сезон, когато и движението по пътищата ще стане по-натоварено.

Вече има нов договор и ремонтът на развалените уреди е започнал. За началото на активния летен сезон се очаква всичките 148 мобилни камери да са в изправност и да борят високите скорости по пътища и магистрали.
 

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 4 години

Е че те работили ли са че са за ремонт

6

урок по геометрия

преди 4 години

Погледнете показаната по горе снимка.Снимката е направена под ъгъл нали?Значи полицаите са скрили камерата в храстите и са снимали оттам.Радарът в патрулката прави поредни снимки и измерва разстоянието по хипотенузата,а заснеманият автомобил се движи по катета.И така ако ъгълът е 30 градуса отчетената скорост е с около 13,4 процента по висока.Това се учи по геометрия още в 7 клас.За да бъде отчетената скорост действителна патрулката трябва да е фронтално срещу идващите автомобили,а не встрани!

5

Анонимен

преди 4 години

Самият КАТ даже и за ремонт не става и трябва да го бракуваме и претопим.