Снимка: Булфото, архив

Божидар Димитров ще остане няколко дни в болница "Лозенец", където със силни антибиотици ще лекува тежка бронхопневмония.

Състоянието на известния историк се влошило рязко в понеделник вечерта, пише "24 часа".

Имал силна кашлица и висока температура. Това силно обезпокоило племенника му - фотографа Тодор Димитров. Без знанието на вуйчо си той извикал приятели с кола и го откарали в клиниката, въпреки уверенията на професора, че нищо му няма. Там му поставили сериозната диагноза.

Още по темата

"Вероятно съм настинал в Москва, където на 24 февруари в руската Държавна дума открихме много интересна изложба - 100 гравюри за Руско-турската освободителна война. И аз, нали съм в официалната делегация, се разхождах само по сако. Първо не обърнах внимание на симптомите, но ето ме в болница. Лечението е интензивно. Ще ме задържат няколко дни. Всеки слух, че съм получил инфаркт, е силно преувеличен - да не се радват враговете ми", разказа проф. Димитров.

Димитров разказа, че племенникът му Тодор предупредил сестрите, че е капризен пациент.

"Ама аз го чух. Защо да съм капризен? Около мен са прекрасни млади момичета, чудесно се грижат за мен. Сигурен съм, че ще изляза напълно здрав", пошегува се професорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase