Николай Славов. Снимка: БНР

Подсъдимият по делото за девствената поетеса Николай Славов мина под венчило вчера.

Избраницата на сърцето му е колежката му по перо и дългогодишна журналистка в радио Пловдив Стефка Тотева, която от 10,30 часа на 28 декември е вече Славова.

Двамата скрепиха с официален подпис в Дома на младоженците в Пловдив любовта си, разгоряла се по време на култовото дело, пише "Монитор".

Още по темата

И за Стефка, и за Николай това не е първи граждански брак, защото и двамата имат по два неуспешни. За решителната си стъпка в понеделник казват, че е добре обмислена и всеки един от тях е намерил своята половинка в живота.

Любовта им се разгоряла преди около 9 месеца, въпреки че двамата се познавали много преди това покрай литературните си занимания.

Още през пролетта на тази година, когато течаха делата в районния съд в Пловдив срещу Николай, двамата обявиха, че живеят заедно и намекнаха за предстоящия брак.

Името на Николай Славов нашумя покрай иска за 3000 лева, който заведе колежката му от литературния клуб "Младост" Албена Хинкова. Тя му се обидила на фразата: "Абе, моме, макар че ти не си мома, но това няма никакво значение".

Хинкова веднага му казала, че е девствена, въпреки че тогава била на 39 години. Тя се освидетелствала в съдебна медицина и завела иска.

Делото започна през есента на 2014г. и продължи през цялата 2015г., като в съдебната зала бяха призовавани редица свидетели на сценката. Междувременно по искане на адвоката на подсъдимия на Хинкова й бе направен втори преглед, който установи, че тя със сигурност е девствена.

Въпреки това само преди около месец Николай Славов бе оправдан категорично на първа инстанция. Девствената поетеса, която до броени дни става на 41 години, се закани да обжалва на по-горна инстанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase