Атанас Мерджанов. Снимка: архив, БулФото

Полската страна няма никаква възможност и лиценз да ремонтира наши самолети МиГ-29, смята депутатът от БСП Атанас Мерджанов.

Още по темата
Според него, ако има парафиран такъв договор, както съобщи по-рано днес реформаторът Гроздан Караджов, той има единствено и само политическо значение.

"Такъв договор няма нито правна, нито търговска, нито юридическа стойност, защото, ако търговското дружество в Полша има някакви договорни отношения с производители на МиГ-29 в Руската федерация, то този договор е с ограничен лиценз за ремонт само на полските изтребители. Полската страна няма никаква възможност и лиценз да отремонтира самолети МиГ-29 от друга страна”, отсече Мерджанов.

Той предупреди, че ако все пак правителството одобри подписването на такъв договор, българската страна ще влезе в тежка съдебна сага.

"Вчера беше отиграна една на пръв поглед успешна акция лично на министър-председателя, но това съвсем не означава, че подозренията и неодобренията на действията на министъра на отбраната не са категорични”, коментира Мерджанов.

Той отново настоя за оставката на военния министър Николай Ненчев, защото е "опасен за сигурността и отбраната на страната“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase