Калев в ролята на Плевнелиев. Снимка: "Шоуто на Слави"

bTV си извини на президента Росен Плевнелиев и на неговото семейство заради допуснат гаф, излъчвайки повторение на предаване на "Шоуто на Слави", осмиващо държавния глава.

Днес по обяд бе излъчен хумористичен скеч, като в ролята на Плевнелиев на екран се появи актьорът Виктор Калев, който играе ролята на държавния глава.

Още по темата

Със закъснение от няколко часа, телевизията все пак разпространи прессъобщение за гафа, който направи 2 дни след смъртта на сина му – 14-годишният Филип.

"Уважаеми зрители, днес, 10 август, при повторение на "Шоуто на Слави" е излъчено хумористично съдържание, включително свързано с президента Росен Плевнелиев в неподходящ за него и семейството му момент. Поднасяме искрените си извинения към президентското семейство!", пише в съобщение, подписано от екипа на bTV Media Group и "Шоуто на Слави".

По-рано днес държавният глава благодари на българите, изразили съпричасност в този труден момент на за него и семейството му.

В Twitter, администрацията на Президенството написа: "Признателни сме за съпричастността, топлите думи и подкрепата в този мъчителен за нашето семейство момент. Благодарим ви!"

Филип Плевнелиев почина неочаквано в събота след сърдечни усложнения. Лекарите, опитали се да спасят момчето, обясниха, че той е издъхнал заради рядко заболяване на сърцето, което не е имало никакви предшестващи симптоми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase