Снимка: БТА
Независим външен одит от специализирана компания за анализ на трудовия процес ще бъде извършен в отделните звена на БНР по отношение необходимост, заетост, натовареност. 
 
Това е една от мерките, които Управителният съвет на БНР ще предприеме като продължение на управленската си програма, съобщиха от радиото.
 
На базата на резултатите от този одит ще бъде извършено оптимизиране на структурите на БНР. От следващия месец се въвежда система за оценка на труда и атестиране на служителите в радиото, а от юли частично се възстановяват (при възможност пълно) възнагражденията по ДМС. 
 
От началото на следващата година пък ще има промяна в системата за заплащане, свързана с трудовите договори и извънтрудовите възнаграждения.
 
Сред мерките на Управителния съвет е и продължаване на процеса на пенсиониране на служителите на радиото до края на 2016 г.
 
Преди повече от седмица част от журналистите на БНР започнаха протести срещу ръководството на медията и поискаха оставката му заради решението да бъдат намалени почти наполовина хонорарите и допълнителните възнаграждения. 
 
Причината за решението на Управителния съвет е, че според закона за държавния бюджет през тази година радиото трябва да съкрати разходите си за персонал с 10%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase