Снимка: архив Булфото

Приемното семейство от Търговище с опит приема малката Сияна, чиято майка остана в ареста с обвинение за побой над детето си.

Настаняването е станало на 8 май, съобщи началникът на отдела "Закрила на детето" към дирекцията "Социално подпомагане" в Търговище Маринела Иванова.

Още по темата

Административното настаняване е станало, тъй като от университетската болница "Св. Марина" във Варна, където детето е прието за лечение, са информирали социалните работници за предстоящо му преместване от Интензивното в друго отделение. В него обаче детето, което е на две и половина години, трябва да е с възрастен придружител, за да се продължи лечението.

Семейството, при което Сияна отива, е утвърдено през 2010 година и оттогава се е грижило за две деца в родствена връзка, допълни Иванова, цитирана от БТА. Психолог от Комплекса за социални услуги в Търговище ще оказва подкрепа на семейството и детето. Приемните родители са наясно и с потребността на Сияна да й бъдат осигурени последващи медицински грижи.

На 30 април бе получен сигналът за упражнено насилие над детето и след преглед в Центъра за спешна помощ в Търговище, то бе настанено за лечение във Варна.

При извършената спешна операция бяха установени тежки наранявания. Майката на детето бе задържана с обвинение в побой, а вчера Окръжният съд в Търговище потвърди мярката, наложена от районните магистрати, "задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase