Снимка: Булфото

Общ преглед
Около 50 човека облечени като клошари дойдоха в Гранд мол във Варна, за да протестират срещу насилието и да изразят съпричасност с близките на пребития преди дни Нягол Петров от охранителите в търговския център.
Още по темата

За трагедията се разбра миналата събота.

Първоначалната информация от мола беше, че на територията на магазина е открито тяло на мъж. В съобщението от екипа на търговския център обаче се казваше, че Нягол е починал от естествена смърт.

Случаят се разплете ден по-късно, когато аутопсията на тялото разкри, че мъжът е убит и то след жесток побой.

Нягол Петров е имал психично заболяване, но си е пиел лекарствата и не е бил заплаха за никого, но въпреки това трима охранители го пребиха до смърт. 

След като бяха арестувани магистратите решиха охранителите да получат най-тежката мярка – „задържане под стража”. 24-годишният Ангел Николов, 22-годишният Красимир Димитров и 19-годишният Цветан Маринов са привлечени като обвиняеми за съучастие в убийство.

Има доказателства, че всеки един от тях е отговорен за смъртта на 52-годишния Нягол.

За това престъпление законът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна.

Убийството на мъжа е извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, стана ясно още по време на днешното заседание. Жертвата е била малтретирана с неоправдана жестокост. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар