Мирослав Найденов. Снимка: архив, БулФото

Службите би трябвало много бързо да стигнат до извършителите или поръчителите на нападението над бившия шеф на „Напоителни системи“ Георги Харизанов, смята ексминистърът на земеделието от кабинета на ГЕРБ Мирослав Найденов.

Найденов определи пред Нова телевизия инцидента с думите „безпардонно и недопустимо” действие.

Още по темата
Бившият шеф на "Напоителни системи” Георги Харизанов беше пребит с метални тръби в четвъртък вечерта. Имаше опасност за живота му, но състоянието му вече е стабилизирано.

Присъствието на Харизанов в държавната администрация предизвика много коментари, след като се оказа, че той няма висше образование.

През октомври миналата година пък прокуратурата го обвини заедно с още двама бивши шефове от "Напоителни системи" в неизгодна продажба на бракувани хиляди тонове скрап. В момента Харизанов е на свобода срещу 7000 лева гаранция.

"Ако е имало нещо, което се подготвя около него, то не може да е останало скрито от службите, защото се обзалагам, че и досега той е наблюдаван от тях“, коментира още Найденов.

По думите му не се споменава фактът, че Харизанов е един от най-активните протестиращи срещу това правителство.

"Не изключвам възможността нападението му да има нещо общо и с това. За да направи някой подобно дръзко нападение, при положение, че то може да се наблюдава от службите, означава, че този човек има определена протекция. Дано да не е това, защото ако е така, отиваме към едни други крайности и те не отговарят на демократичния процес в страната ни”, заяви Мирослав Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase