Снимка: Булфото

Блокадата на границата ни с Турция продължава, съобщи Нова телевизия. Късно вечерта на 10 февруари при протестиращите са пристигнали представители на големите фирми в бранша.  Те обявиха, че ги подкрепят и от днес ще се включат в блокадата на границата, докато проблемите не се решат.

Демонстрацията започна след като транспортните фирми не допуснаха пропускането на товарни автомобили заради отказа на южната ни съседка да признава разрешителните за превози. Така вече повече от 10 дни огромна част от превозвачите не могат да работят.

Стачката ще продължи, докато не се срещнат двете страни и не се реши проблемът, каза за Агенция "Фокус" председателят на Управителния съвет на АЕБТРИ Георги Петърнейчев след срещата с вицепремиера Даниела Бобева.

"Ако до сряда не се седне на масата да се говори, целият бранш застават на границата, с всички автомобили, които са в България, които и без това не работят. Надявам се, че турската страна ще се съгласи на тази среща, защото сега вече са спрени и техните автомобили.

До 3 хиляди автомобила се движеха със СЕМТ и правеха по 6 хиляди курса на месец, до 50% от транспорта им работеше. Сега всичко е спряно и никой не може да излезе и да влезе в страната", каза Георги Петърнечйев.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase