Митрополит Галактион е постъпил в Правителствена болницаСнимка: Булфото

Старозагорският митрополит Галактион е постъпил в Кардиологията на Правителствена болница, съобщи bTV, позовавайки се на директора на здравното заведение професор Людмил Спасов. Засега обаче повече информация за здравето на старозагорския владика не се съобщава.

Както Dnes.bg съобщи, преди ден пловдивския митрополит Николай поиска главният прокурор да разследва подозренията, че е имало опит за отравяне на Галактион. Пред bTV ловчанският  митрополит Гавриил призна, че също е чувал от покойния варненски митрополит Кирил, че срещу Галактион се готви нещо.

Още по темата

"Истината е тази, че покойният дядо Кирил много отдавна ми беше казал, че дядо Галактион е бил отровен. Въпросът е, че аз не повярвах в това нещо, затова на никого не бях го казал, даже на митрополит Галактион не съм го казвал", обясни дядо Гавриил.

"Когато бях запитан защо досега съм си мълчал, аз казах, че просто не съм вярвал и затова не съм го споделял. Казах и друго - ако аз съм се съмнявал, ако бях допускал отравяне, то аз нямаше да отида на 16 и 17 май в Пловдив на празника на църквата „Света Марина”, защото щях да се страхувам, че и аз ще бъде натровен", допълни митрополит Гавриил, който заедно с Галактион бе кандидат за глава на БПЦ след кончината на патриарх Максим.

Коментари Напиши коментар

18

Ти варненец ли си?

преди 7 години

Защото именно Варна и митрополит Кирил изритаха ГЕРБ от власта заради това нашия елит/не само герберски/ го утрепа!Убииците на Кирил са нашата олигархия!Ето ги фактите!Първо митрополит Кирил става наместник на БПЦ!Второ на най-високо равнище папа Бенедикт 16 обещава че ще направи официялно посещение в България!Трето папа Бенедикт 16 абдикира!Четвърто цяла Варна след това унижение за България излиза на протести и сваля ГЕРБ от власт!Всичко е ясно!БГ олигархията сама наричаща се елит го е утрепала

17

изненада

преди 7 години

Цяла Варна ЗНАЕ, че Киро Линкълна беше УБИТ; само трима варненци : - Шефката на Съдебна Медицина, Шефа на Полицията и Прокурора + двама столичани (Цацаров и Неофит) НЕ знаят ; а Игнатий и Тренчев проговориха чааак когато есхумацията вече стана невъзможна, следователно : ВСИЧКИ МАЙМУНИ ВЪВ ВЛАСТТА ИМАТ ЧАРВЕНИ ЗАДНИЦИ . . .

16

*

преди 7 години

Интересно , защо отровен ще ходи в кардиологията вместо в токсикологията ?