Епископ Тихон Снимка: архив, Булфото

Епископ Тихон коментира днес скандалите около смъртта на варненския митрополит Кирил и появилите се твърдения, че той е убит.

Вчера Константин Тренчев обяви, че Кирил му е споделил, че Пловдивският митрополит Николай го заплашва. Тихон не вярва, че Кирил е бил убит, но смята, че прокуратурата трябва да разясни всички факти.

Факт е, че един обвинява друг, той казва: Не е вярно. Всичкото е речено-казано, заяви епископ Тихон, който беше в парламента за откриването на изложба за 125-ата годишнина от кончината на Антим Първи.

Той определи като обезпокоителен факта, че дори се коментират такива неща.

Още по темата
Добро е това, че се изостри вниманието на варненската прокуратура, за да може веднъж завинаги да се приключи тази тема, иначе години наред ще живеем с една легенда. И ние сме хора, заяви Тихон на въпрос възможни ли са подобни отношения между митрополитите - със заплахи и остри думи.

Той коментира още и личността на дядо Кирил, като обясни, че медиите са го нарочили.

Дядо Кирил всички го бяха нарочили с този "Линкълн", който всъщност е една свястна кола, но се казва "Линкълн". Този "Линкълн" е най-дребният "Линкълн". Той не беше и негов. Създаде се впечатлението, че той се занимава с опасни работи, заяви още Тихон.

Той беше доста скептичен и около версиите за евентуално убийство.

Кой убива владика, защото му дължи пари, ами той няма да му ги върне, попита риторично той. По негови думи междуличностната борба също не е възможен мотив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase