Снимка: архив, "Пирогов"

Шестимата младежи, пили течност за чистачки на купон в благоевградското село Падеш, са в много тежко състояние и с опасност за живота, съобщи пред bTV токсикологът Мирослава Петкова.
 
Компанията погълнала три литра от течността, като мислили, че пият домашна ракия. Те са я разреждали със сок от ягода. Течността за чистачки е била в две бутилки от безалкохолно и младежите са изгълтали всичко. Едни от тях са изпили повече, други по-малко.

Двама от младежите са в кома – 18-годишно момиче, което е в реанимация в благоевградската болница, и 16-годишно момче, което е в централна реанимация на „Пирогов“. Още един от младежите е в реанимация, а трима са настанени  в Клиниката по токсикология.

Още по темата
И за шестимата обаче, пили от течността за чистачки, има риск за живота им. Те имат увреждане на съзнанието и са в шоково състояние.

Злополучният купон е станал на 10 февруари, младежите обаче не потърсили помощ веднага. Оплакванията, които получили – световъртеж, замайване, повръщане, те свързали с обикновен махмурлук.

Едното от момичетата обаче се влошава рязко вечерта  и търси помощ в болница.

Петима от младежите бяха приети в „Пирогов“ вчера, след като бяха транспортирани от болницата в Благоевград.
18-годишното момиче обаче остана в местната болница поради изпадане в състояние на тежка кома.

Следващите 48 часа ще бъдат критични за състоянието им. Ако състоянието на момичето, останало
в благоевградската болница, позволява, то също ще бъде транспортирано до "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase