Снимка: Bulphoto

През нощта времето над страната ще бъде облачно. Ще има слаби валежи, предимно от дъжд и на места, главно в Северна България, ще има поледици, съобщиха от Националния институт по метрология и хидрология при БАН.

Минималните температури се очаква да бъдат между минус 3° и 2°, по морския бряг между 2 и 5° над нулата. В София около 0°.

Утре времето ще остане предимно облачно. Ще има валежи – в западната част на Северна България и планините от сняг, в останалата част от страната от дъжд. Максимални температури между минус 1° и 4°, в югозападните и крайните източни райони до 6-7°.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури между 6 и 8°. Температурата на морската вода е 6-7° на север и 9° на юг. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Във вторник ще е облачно, с превалявания - в Западна България и в планините от сняг, в източните райони - от дъжд; там ще духа слаб вятър от изток-североизток. Температурите почти без промяна.

В сряда вятърът ще се усили, особено в Източна България. Преваляванията ще продължат, по-значителни ще са в югоизточната част от страната. Дъждът почти навсякъде ще премине в сняг. Температурите ще се понижат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase