Снимката във Facebook, която предизвика вълна от гневни коментари.

Лидерът на Атака Волен Сидеров сезира прокуратурата заради взривилата интернет снимка, на която роми са заели непристойни пози и държат в ръцете си изображения на Васил Левски, Цар Симеон и Княз Борис.

Вчера националистите разпространиха снимката с искане към обществеността за разпознаване на лицата, които участват в "гавра с националното ни достойнство".

"Само за няколко часа бяха идентифицирани лицата, част от турска рап група от с. Крушари, област Добрич", пише в съобщение на партията.

Искането на Атака е тримата младежи от снимката да бъдат подведени за отговорност за хулиганство и всяване на религиозна омраза.

От партията съобщиха още, че вчера техни активисти са правили многократни опити да се свържат с единия от участниците в това престъпление, като според тях той се казва Али.

Още по темата

Още утре Атака ще внесе въпроси към министъра на вътрешните работи и председател на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, както и към министъра на образованието Сергей Игнатов, уверяват националистите.

От ВМРО пък обявиха, че тяхно разследване във Facebook установило, че младежите са ученици от 11 клас в Професионалната гимназия по автотранспорт в Добрич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase