40 български туристи са изоставени в турски курорт. Снимка: архив, Reuters

Група от близо 40 туристи от България са изоставени в турския курорт Мармарис от същия българския туроператор "Он Травел", който не се погрижи за туристите си в Марбея, съобщи bTV.

Нашите сънародници трябва да напуснат хотелите си до обед, тъй като парите, с които са платили за екскурзията си, не са били преведени от туроператора. Хората са заплашени с полиция, ако не покрият разходите.

Икономическото министерство прави опити да организира още днес извозването на българите, изоставени в турския курорт Мармарис от туроператора „Он Травел”, заяви зам.-министърът Иво Маринов пред bTV.

Още по темата
От ведомството проверяват и дали има други наши сънародници, които са на почивка в южната ни съседка, организирана от същата фирма.

Повечето от тях обаче не разполагат с пари, а транспортът им е бил предвиден за събота, когато приключвала почивката. Потърпевшите веднага са се опитали да се свържат с туристическата фирма, но всички телефони са изключени.

Само преди седмица в подобен туристически „капан” попадаха 88 българи в Испания, които се доверили на услугите на същия туроператор. В тази връзка зам.-министърът даде съвет на хората да проверяват фирмите, преди да осъществяват екскурзиите си чрез тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase