Снимка: архив, Булфото

Около стотина души се събраха пред Министерския съвет, за да изразят недоволството си от вдигането на цената на тока.

Сред тях бяха предимно привърженици на „Атака“ и ВМРО, които развяха знамена на двете партии и издигнаха плакати: „Бойко Борисов – обикновен крадец!“, „Държавата на ГЕРБ – скъп ток и педерастия“ и „Писна ни!“

Още по темата
Общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки коментира пред Dnes.bg, че  не е доволен от събралите се малко хора. Той обясни слабия интерес към протеста им и с факта, че хората стаяват протеста в себе си.

По думите му гражданите са недоволни, но вместо да излязат да протестират, хората вечер пият по една ракия и теглят по една попръжня, защото не вярват в собствените си сили.

Той допълни, че ще е доволен, когато на протест се съберат достатъчно хора, за да изритат ГЕРБ от властта.

„Това спокойствие е измамно“, каза той и допълни убедено, че и една искра е способна да разпали народното недоволство. Като пример той даде събитията в Катуница.

В речта си на протеста лидерът на „Атака“ Волен Сидеров повтори тезата си, че за трите си години на власт ГЕРБ са прокарали само лобистки закони.

По думите му чрез увеличаването на цената на тока заради зелената анергия правителството вкарва милиони в олигархични кръгове, които имат фотоволтаични паркове.

Според него от задължителното изкупуване на зелената енергия, и то на много високи цени, печелят хора от близките кръгове на властта, като Иво Прокопиев, Стефан Софиянски и Цветелина Бориславова.

„Това е узаконяване на далаверата за хората на властта“, категоричен бе Сидеров.

Той за пореден път поиска и оставката на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев и определи като подигравка изказванията му, че трябва да се радваме, че токът не е скочил повече.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пък се обърна към финансовия министър Симеон Дянков и го попита, макар и задочно, защо мачка обикновения българин за сметка на ЧЕЗ, Е.ОН и ЕVN.

Протестиращите настояват премиерът Бойко Борисов да се срещне с тях и да чуе исканията им, така както министър-председателят е правил с всички протестиращи, които са се събирали пред правителствената сграда по време на неговото управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase