Виолета Николова Снимка: архив Импакт Прес Груп
Прокуратурата започна предварителна проверка по два доклада на министерството на правосъдието за това как са раздавани бонусите в Агенцията по вписванията, съобщи БТА.
 
Докладите обхващат периода, в който агенцията беше оглавявана от Виолета Николова. Освободената от длъжност бивша директорка на агенцията е предадена на прокурор заради допълнителните възнаграждения, които е давала сама на себе си. 
Още по темата
 
Николова беше освободена от поста през февруари. Тогава стана известно, че тя е взела за миналата година над 72 хиляди лева над заплатата си като допълнително материално стимулиране. От тях 24 хиляди е взела след заповед на бившия министър на правосъдието Маргарита Попова, а останалите 48 хиляди лева е гласувала индивидуално.
 
Преди два месеца Виолета Николова потвърди публично, че е получила 72 хил. лв. бонус за миналата година, но се аргументира с това, че законът й дава право сама да оценява работата си и да си гласува допълнителни средства за материално стимулиране.
 
Николова обяви, че няма нищо нередно в това, защото е законово регламентирано. Според нея парите са взети абсолютно законно и финансовото поощрение било заслужено. 
 
Още новини от България четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase