Снимка: Булфото
fallback

Надзорният съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол одобри почти единодушно сделката за продажбата на 79,83% от капитала на“Булгартабак - Холдинг” АД на БТ Инвест , Австрия, съобщиха на Агенцията за приватизация.

След петчасово заседание шестима от членовете му гласуваха „за", а само само представителят на БСП в Надзорния съвет на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол е гласувал против сделката.

Очаква се договорът с купувача да бъде подписан до няколко дни. След това той ще бъде изпратен в Комисията за защита на конкуренцията за оценка.

Oще по темата

Dnes.bg  припомня, че агенцията за приватизация и следприватизационен контрол определи "БТ Инвест", Австрия за победител в конкурса за приватизацията на 5 881 380 броя акции, представляващи 79,83% от капитала на Булгартабак – Холдинг АД, София.

Новия собственик предложи цена от 100,1 млн. евро (33,29 лв. на акция), инвестиции в размер на 7 млн. лв. за срок от 2 години и предложение за изкупуване на минимални количества български тютюн за задължителния срок от пет години от 5000 тона за всяка от 5-те години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Roko

преди 13 години

Одавна трябваше да го разкарат този Булгартабак от държавните активи. Няма никаква логика хем държавата да се стреми да ограничава пушенето, хем да произвежда цигари. Нека сега който го е взел да си му прави стратегиите за пазари и да го развива ако може, но в цял свят този сектор запада, защото пушенето вече не е модерно.

70

Симо

преди 13 години

Сделката е много добра. Браво на Правителството, че я реализира въпреки безбройните популистки атаки от опозицията.

69

laura

преди 13 години

Досега са заетите в Булгартабак няма да си загубят работата, а ще продължат да работят за тютюневия холдинг. Пак ще има приходи за държавата данъци. Не са чак толкова зле нещата. А е крайно време да намалим пушенето, не мислите ли.

fallback