Снимка: Булфото

Някои от българските бизнесмени бяха магистрални крадци, които израснаха до това, че реално дърпат конците в демократична България, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов в предаването „Седмицата” на Дарик радио.

Това било продукт на прехода, в който тежката организирана престъпност е успяла, благодарение на симбиозата с политически партии, обяснява вътрешният министър.

„Това щеше ли да бъде факт, щяхме ли да имаме Димата Руснака, Иван Тодоров-Доктора, щяхме ли да имаме Илия Павлов, Косьо Самоковеца, братята Маргини, щяхме ли да имаме Трактора?! Политическата система е възпроизвела, обгрижвала и изграждала тези субекти. Политическата система е назначавала тези съдии. Всичко това е една обща симбиоза и искаме да разбием това статукво”.

На въпроса дали все пак ще даде доказателства на главния прокурор, за да бъде снет имунитетът на лидери на опозицията и те да бъдат съдени обаче вицепремиерът отговори: „Какви доказателства са необходими за това предателство, което беше извършено към българския народ. Приватизацията на авиокомпанията „Балкан". Какво се случи с „Кремиковци"? Цялата тази масова приватизация, която беше направена, кажете ми какво се случи след това, кажете ми какво се случи, когато банковият сектор се срина?!"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase