Красимира Симеонова. Снимка: ГЕРБ
fallback

Депутатът Красимира Симеонова се извини на обществеността в Пещера за организирането на ученическо състезание, на което учениците са писали "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни".

В специално съобщение до медиите Симеонова заявява, че е готова да понесе отговорността си за проявата, която не е била съгласувана с ръководството на ГЕРБ.

"Обръщам се към всички Вас, за да Ви уверя, че организирайки състезанието "Координация, разум и действие" ни най-малко съм целяла да въвличам учениците в партийна пропаганда. Длъжна съм да Ви уверя, че идеята на състезанието имаше за цел единствено насърчаването на развитието на учениците по история и логика“, заявява Симеонова.

Тя подчертава, че идеята за състезанието не е била предварително съгласувана нито с ръководството на  ГЕРБ, нито с представители на Министерството на образованието, младежта и науката.

„Поднасям извиненията си на цялата общественост в Пещера. Заявявам, че съм готова да понеса своята отговорност по всякакъв начин", се казва в изявлението на Красимира Симеонова.

Oще по темата

"Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни"  - този лозунг лъснал на състезание межуд различни училища в Пещера, докато учениците решавали логически задачи и намирали отговорите на исторически въпроси.

Възмутени родители са подали сигнал в Регионалния инспекторат по образование заради политическата пропаганда и скритата агитация. Според тях това е нарушение на законодателството.

„Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ на следващото свое редовно заседание, след като се запознае с всички факти и обстоятелства около организирането на ученическото състезание под патронажа на Красимира Симеонова, ще вземе решение по случая“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

208

Анонимен

преди 13 години

Казва се ГЕРБЕРАСТКА и ГЕРБЕРАСТ научете се и го не бъркайте!

207

grobar ot gerpb

преди 13 години

mnogo bix iskal da ti se izvinja no sled kato si poigraja sas tebe! dupedatko ! xaxaxa

206

Калин

преди 13 години

тва е бг даскалката вчера комунистка - активистка .. днес гербаджика .. а позитанци ..манипулират .. сега пък те не били всъщност комунисти :) шизофренията е психично разстройство.. при позитанците е определено едно от двете разстройства .. от които страдат перманентно :)

fallback