Имаме достатъчно пшеница, каза земеделският министър. Снимка: Булфото
fallback

Ядем най-лошия хляб, защото той се произвежда от нискокачествена пшеница. Това заяви земеделският министър Мирослав Найденов пред bTV.  Използва се нискокачествена пшеница, в която, за да бъде подобрена, се добавят оцветители, сол, стабилизатори и т.н., посочи министърът.

Аз съм на 41 години и трябва да ви кажа, че едно време с черния хляб си спомням, че хранеха прасетата. Черният хляб от тогава е по-качествен от този днес, заяви Найденов и покани хлебопроизводителите на диалог другата седмица.

Хлябът трябва да присъства на нашата трапеза – истинският, насъщен хляб, без добавки, подобрители и соли. Всеки може да поръча изследване и всеки може да намери начин да го интерпретира. Например, когато се изследваше категорията мляко, бяха решили, че производителите трябва да носят млякото в лабораторията. Имахме резултати, в които не можехме да намерим нито един микроорганизъм, защото те просто го варяха, преди да го донесат. Когато РИОКОЗ мине към земеделското министерство, няма да има такова нещо, каза още Найденов.

Oще по темата
24 яну 2011 13:12
45
"Пшеница имаме достатъчно. Имаме даже, ако някой желае да изнася", добави той.

„Факт е, че пилешкото, което се продава в момента, е пилешко и още нещо.  Пилето се инжектира с разтвори, доближаващи се до животинските телесни разтвори, които му придават обем и маса и го правят да изглежда по-свежо. По същество те са безвредни, но аз като ветеринарен лекар не ги препоръчвам. Консумацията им не би трябвало да причинява нищо, но когато си купувате пилешко, вие трябва да получавате такова. Имам информация, че малки разфасовки съдържат до 40% от тези разтвори“, заяви земеделският министър.

Готви се съвместна акция с асоциацията на птицевъдите, съобщи той. Коректно е да кажем, че инициативата за нея идва от българската браншова организация. Има изключително голям интерес към родното пилешко месо. Не трябва да дискредитираме качеството му, смята Мирослав Найденов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Гладен

преди 13 години

Няма по хубав хляб от този в селската фурна.

60

съвет

преди 13 години

Правете си хляба сами, ще си спестите голяма част от *** в него, а ако можете го откажете направо.

59

zaraliq

преди 13 години

ami hipatita...kude go zabravihte.......mizernici....!!!!!

fallback